REPREVE garandeert gerecycled plastic in de SooBluu reishanddoek

Als je op zoek bent naar een handdoek die je gemakkelijk mee kunt nemen op reis of naar het strand, overweeg dan eens om te investeren in een SooBluu reishanddoek of strandlaken voorzien van het Repreve label. Maar wat is Repreve?

repreve standaard voor sneldrogende reishanddoek of strandlaken van SooBluu

Wat is Repreve?

De SooBluu reishanddoeken of strandlakens zijn niet alleen compact en lichtgewicht, maar ze hebben ook als bijkomend voordeel dat ze gemaakt zijn van recycled plastic (rPET). Iedere handdoek bestaat wel uit minimaal 20 rPET flessen. Dit wordt gegarandeerd door het label Repreve, dat aan iedere handdoek is bevestigd. Repreve is een merk van gerecyclede vezels die gemaakt zijn van gerecyclede plastic flessen. Het duurt ongeveer 10 tot 12 plastic flessen om een ​​pond Repreve vezels te maken. Door gerecyclede plastic flessen te gebruiken, kan Repreve de hoeveelheid afval verminderen die in stortplaatsen en oceanen terechtkomt.

 

Repreve als symbool van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid

Repreve is geen organisatie of keurmerk, maar een merk van gerecyclede vezels die eigendom zijn van Unifi, Inc. Repreve-vezels worden gebruikt in een breed scala aan producten, waaronder kleding, huishoudtextiel en auto-interieurs. Het merk is ontwikkeld als een manier om consumenten bewust te maken van de voordelen van gerecyclede vezels en om bedrijven aan te moedigen om duurzame productiepraktijken te omarmen. Repreve heeft geen officiële keurmerkstatus, maar het merk wordt erkend als een symbool van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in de textielindustrie. Verschillende certificeringen en accreditaties garanderen dat Repreve-vezels en de producten waarin ze worden gebruikt, voldoen aan bepaalde duurzaamheids- en milieunormen. Tevens dat het productieproces van Repreve-vezels en -producten voldoet aan de hoogste normen voor milieuvriendelijkheid en sociale verantwoordelijkheid.

SooBluu is ECHT gemaakt van recycled plastic!

Het Repreve-label mag alleen worden gebruikt op producten die daadwerkelijk zijn gemaakt van Repreve-vezels. Alleen bedrijven die een overeenkomst hebben gesloten met Unifi, Inc. om Repreve-vezels te kopen en te gebruiken in hun producten, mogen het Repreve-merk op hun producten gebruiken. De leverancier van SooBluu heeft dit certificaat. In de markt komt het helaas ook voor dat rPET wordt gegarandeerd, maar dat het niet terecht is!

Voordelen een Repreve reishanddoek of strandlaken

Een van de belangrijkste voordelen van Repreve reishanddoeken of strandlakens is hun milieuvriendelijkheid. Door te kiezen voor onze lichtgewicht handdoeken gemaakt van gerecyclede plastic flessen, draag je bij aan het verminderen van afval en het behoud van oceanen. Bij SooBluu zeggen we dan ook 'Free the Ocean'

Bovendien zijn de SooBluu reishanddoeken lichtgewicht en compact, waardoor ze perfect zijn om mee te nemen op reis of naar het strand. Daarnaast zijn ze ook zeer absorberend en sneldrogend. Onze strandlakens zijn gemaakt van zachte en duurzame materialen, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik op het strand of na een duik in het zwembad.