Van plastic naar duurzame handdoek

Waar gaat het naar toe met onze mooie planeet? En hoe kunnen we meehelpen met de transitie naar een duurzamere samenleving? Gelukkig komen er steeds meer innovaties die oplossingen bieden. De SooBluu microvezel sneldrogende handdoek is er daar één van. Dit wordt ook een rPET (recycled PET) handdoek genoemd.

Hoe worden onze handdoeken gemaakt?

Eén handdoek van 100×160 cm bestaat wel uit 20 gerecyclede plastic flessen, die daardoor niet op de afvalhopen komen in Azie en via de rivieren in de oceanen verdwijnen. Het inzamelen biedt daarbij ook nog een inkomstenbron voor de allerarmsten. Wat zijn de stappen om de SooBluu handdoeken te maken:

De voordelen van een SooBluu handdoek

Met de aankoop van een SooBluu handdoek of strandlaken steun je de Local Ocean Conservation. Deze organisatie beschermt de zeeschildpad en haar leefomgeving in de oceaan bij Kenia. Daarnaast is de SooBluu de ideale veelzijdige sneldrogende handdoek voor vakantie, sport, sauna en nog veel meer. De handdoek is super praktisch in gebruik, want je neemt hem overal mee naar toe. Want:

  • het is heerlijk compact en lichtgewicht
  • de handdoek is na gebruik zo weer droog
  • de handdoek past in iedere tas of koffer
  • er blijft geen zand aan plakken
  • super absorberend, daarom ook ideaal voor naar de sauna.

Vaak gestelde vragen over SooBluu

De SooBluu is gemaakt van microvezel dat bestaat uit 80% gerecyclede polyester garens en 20% polyamide. De polyester garens zijn gemaakt van gerecycled plastic, ook wel rPET genoemd. Dit plastic afval wordt ingezameld in China en via een speciaal productieproces omgesmolten tot polyester garens. SooBluu is Repreve gecertificeerd, dat wil zeggen dat er ook daadwerkelijk sprake is van gerecycled plastic.

We adviseren de badlakens te wassen bij 30 graden Celsius. Uithangen om te drogen.

Jazeker. Deze handdoeken absorberen veel meer vocht dan een gewone handdoek of strandlaken.

De handdoeken zijn echt verrassend zacht, bijna zijdezacht. En ze voelen heel soepel en glad aan. Dus gemakkelijk op te vouwen, kreuken niet of nauwelijks en het zand glijdt er zo vanaf. Het is niet te vergelijken met de meeste andere microvezel handdoeken in de markt. Dit is zachter en kwalitatief erg goed!

We werken samen met een kleinschalige fabriek in China. Dit bedrijf wordt gemanaged door een leuke Chineze dame. En we hebben goed laten onderzoeken of dit bedrijf aan alle verplichte werkomstandigheden voldoet. Daarbij hebben ze alle certificaten, waaronder REPREVE, die benodigd zijn.  Helaas is de fabrikatie van onze gerecyclede handdoeken nog niet goed mogelijk in Europa. De PET flessen worden ook ingezameld en verwerkt in Azie.

De maat van de strandlakens of reishanddoeken is 100 x 16 of 100x190 cm

Het gewicht van de handdoek 100×160 cm  is maar 340 gram. De XL strandlaken van 100x190 cm weegt circa 400 gram.

Je kunt onze SooBluu collectie terugvinden op onze shop pagina. Je kunt hier veilig en online bestellen. Wij zorgen voor een snelle levering (voor Nederland al morgen in huis).

Ja leuk! Heb je bijvoorbeeld een mooie badmodewinkel, kiteshop, beachclub of een gespecialiseerde outdoorzaak en wil je onze kleurrijke strandlakens toevoegen aan je collectie? Neem gerust contact met ons op.

Je krijgt de SooBluu handdoek thuis in een handig tasje. Dit tasje is gemaakt van hetzelfde materiaal als de handdoek. Hier hebben we speciaal voor gekozen zodat we minder plastic verpakking hoeven te gebruiken. Nadeel is dat de zakjes soms wat vies worden in het magazijn. Dat kunnen we niet voorkomen. Wassen kan altijd of een nieuwe vragen als het echt niet schoon wordt.

Helaas is het nog steeds zo dat de grote partijen (bijvoorbeeld Bol en Amazon) verplichten dat artikelen in plastic worden verpakt. Waar het noodzaak is, verpakken we de artikelen in afbreekbaar plastic.

Iedere strandlaken is op de achterzijde altijd hetzelfde bedrukt met blauwe golfjes op een witte achtergrond. Tussen de gofljes staat hier en daar vermeld dat de microvezel handdoek bestaat uit 20 plastic flessen (Free the ocean, this towel is made of 20 recycled plastic bottles). Ook zwemt er een kleine zeeschildpad door de golfjes.

Kortom: een fraaie achterzijde en dat maakt de handdoek ook speciaal!